ورود اعضاء   ورود مهمان
به سایت رسمی اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران تهران خوش آمدید

مردم کمتر به عکاسخانه می روند

مورخه 1397/06/13       کد 162

 

روزنامه گسترش تجارت ،از وضعیت کسب و کار صنف لابراتوارها و آتلیه های عکاسی ، مردم کمتر به عکاسخانه می روند ،

 

* روزنامه گسترش تجارت " صمت " /  وزارت صنعت معدن وتجارت

* موضوع گزارش :
کسب و کار صنف لابراتوار و آتلیه

* عنوان گزارش :
مردم کمتر به عکاسخانه می روند

* تاریخ و شماره :
۱۲ شهریور ۱۳۹۷/شماره ۵۲۱/ صفحه3 / پیاپی ۶۷۰/ سال سوم

*نویسنده :
سرکار خانم مژده پورزکی

 

_ مژده پورزکی: عکاس‌باشی‌ها که به‌عنوان قشر حرفه‌ای و با شغلی آبرومند در ذهن‌مان نقش بسته‌اند، مدتی است شرایط معیشتی خوبی ندارند.

از یک‌سو رواج گوشی‌های هوشمند و ازسوی‌دیگر، کم‌لطفی‌های دولت در پروژه‌هایی مانند صدور کارت‌ملی و استفاده از غیرمتخصص‌ها، کم‌توجهی بخش‌خصوصی به واردات کاغذ عکاسی و نیز بکارگیری عکاسان غیرمجاز در تالارهای پذیرایی یا آرایشگاه‌ها، همه و همه موجب‌شده آینده این شغل هنری به‌مخاطره بیفتد. شاید باید از بخش خصوصی خواست که حجم بیشتری کاغذ عکاسی وارد کند تا دست‌کم بخشی از مشکلات لابراتوارها و عکاسان برطرف شود.

ابزار مورد نیاز عکاسی آن‌قدر گران است که با وجود اینکه خیلی‌ها به این شغل علاقه‌مند هستند، قید خرید ابزارهای لازم برای این کار از دوربین‌های حرفه‌ای گرفته تا ماشین‌های چاپ را می‌زنند و در این بین تنها آنهایی که واقعا عاشق عکاسی هستند، دست به خرید این ابزارها زده و به عرصه حرفه‌ای‌ها وارد می‌شوند. با وجود چنین هزینه‌ای، لابراتوارها و عکاسان گاه ازسوی دولت و گاه ازسوی بخش خصوصی مورد کم‌لطفی قرار می‌گیرند و در نهایت معیشت‌شان به خطر می‌افتد. قصه عکس پرسنلی کارت ملی، واردات ناکافی کاغذ عکاسی، بکارگیری غیرحرفه‌ای‌ها در تالارهای پذیرایی یا آرایشگاه‌ها و... همه و همه موجب‌شده در ماه‌های گذشته تعدادی از آتلیه‌ها و لابراتوارهای عکاسی مجوز خود را باطل کنند یا تعدیل نیرو داشته باشند.


* آتلیه‌ها ضررده شده‌اند

عضو هیات‌مدیره اتحادیه عکاسان، فیلمبرداران و لابراتوارداران تهران در این‌باره گفت: آتلیه‌ها مشکلات زیادی دارند و از ابتدای سال با کاهش مشتری روبه‌رو شده‌اند. وضعیت اقتصادی مردم نابسامان است و عکس گرفتن را از جمله تجملات می‌دانند و به همین دلیل استفاده از خدمات آتلیه‌ها به کمترین میزان رسیده است.

حسین کیانی در گفت‌وگو با خبرنگار «گسترش‌تجارت» اظهار کرد: تعدادزیادی از آتلیه‌داران کارشان به یک‌صدم کاهش پیدا کرده است. آتلیه‌دارها مکانی را اجاره کرده‌اند، مالیات و هزینه‌ها انرژی و دستمزد نیروی انسانی را می‌پردازند، اما کارشان به مراتب کمتر و به این ترتیب ادامه کار برای بسیاری از آنها ضررده شده است.

وی بیان کرد: دفاتر پلیس+۱۰ چندین سال است عکس‌های پرسنلی را خودشان می‌گیرند و این در حالی بود که ۷۰ تا ۸۰درصد عکاسان با پول عکس‌های پرسنلی امرار معاش می‌کردند. اجازه گرفتن عکس کارت ملی را نیز به عکاسی‌ها ندادند. ۸۰میلیون ایرانی اگر عکس پرسنلی می‌خواستند با احتساب ۳۰هزار تومان برای هر نفر برابر ۲هزار و ۴۰۰میلیارد تومان می‌شد که باید به ۴۵هزار عکاس در سراسر کشور می‌پرداختند اما این کار به‌عکاسان غیرحرفه‌ای سپرده شده و کمتر کسی است که از عکس خود راضی باشد.

کیانی گفت: دردفاتر گذرنامه نیز بادجه هایی گذاشتند که عکس می‌گیرد و اینکه چه نهادی از این کار حمایت می‌کند، نمی‌دانیم. شکایت هم کرده‌ایم اما به‌نتیجه‌ای نرسیده‌ایم.

این فعال حوزه لابراتوار و آتلیه گفت: تالارهای پذیرایی، مزون‌ها و آرایشگاه‌ها خودشان آتلیه گذاشته‌اند و این نیز عاملی مضاعف برای از رونق افتادن کار آتلیه‌ها شده است. برخی تالارهای پذیرایی گاهی خدمات عکاسی را برای مشتری اجباری می‌کنند. از سوی‌دیگر، نیز ما دچار کمبود کاغذ عکاسی هستیم که همه این امور در مجموع به لابراتوارهای عکاسی و آتلیه‌ها ضرر مالی زده است. وی ادامه داد: اگر نگاهی به آمارها بیندازیم تنها در شهر تهران بیش از ۲هزار و ۲۰۰واحد صنفی دچار مشکل شده‌اند و این به جز شهرستان‌های دیگر است. در یک سال گذشته بیش از ۴۰۰واحد صنفی تقاضای ابطال پروانه‌های کسب خود را کرده‌اند و می‌گویند که ادامه این کار برای آنها به‌صرفه نیست.▫️عضو هیات‌مدیره اتحادیه عکاسان، فیلمبرداران و لابراتوارداران تهران بیان کرد: موضوع کمبود و گرانی کاغذ مشکلی است که به‌تازگی به اوج خود رسیده و لابراتوارداران را شاید کمی بیشتر از آتلیه‌داران درگیر کرده است.

کیانی گفت: این اتحادیه، اتحادیه عکاسان و فیلمبرداران و لابراتوارداران است و حدود ۱۰۰واحد از این اعضا، لابراتواردار هستند. تنها یک شرکت از کشور ژاپن در ایران وجود دارد که بخش کوچکی از کارش مربوط به کاغذ عکاسی است و این شرکت نیاز تمام کشور ما را نمی‌تواند تامین کند. این شرکت کاغذهایی را برای عکس‌های پزشکی مانند ام‌آرای و... تامین می‌کند. وی بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون واردات بسیاری از کالاها دچار مشکل شده و کاغذ عکاسی هم از این قاعده مستثنا نیست. زمانی که به همه کالاها ارز دولتی می‌دادند اقدام به واردات کرد اما همان کاغذها در گمرک مانده یا بخشی که ترخیص شده را در بازار پخش کرده است.

کیانی گفت: یک‌سری دلال هم در بازار هستند اما به‌طور کلی می‌توان گفت که کاغذ در بازارموجود نیست و اگر باشد هم گران است و این موجب‌شده که لابراتوارها ضرر زیادی متحمل شوند. در این زمینه با یک فعال بخش لابراتوار عکاسی نیز صحبت کردیم.


* زیان لابراتوارها بیش از آتلیه

فرهاد اسماعیلی، مالک لابراتوار پارسه در گفت‌وگو با خبرنگار«گسترش‌تجارت» اظهار کرد: کاغذ عکاسی کمیاب و گران شده است. وی بیان کرد: از ابتدای سال تا امروز کالاهای مورد نیاز ما بیش از ۱۰۰درصد گران شده است.

به عنوان نمونه یک رول کاغذ برند فوجی که ۱۹۰هزار تومان می‌خریدیم درحال‌حاضر آن را ۵۵۰هزار تومان خریداری می‌کنیم و در حالی که همه هزینه‌های جانبی گاز، برق، آب، دستمزد و... افزایش یافته، در نرخ تمام‌شده نمی‌توانیم تغییری ایجاد کنیم.

اسماعیلی بیان کرد: در موضوع عکس، زیان لابراتوارها بیش از آتلیه‌هاست. عکاس‌ها که عکس را می‌گیرند، فایل را برای لابراتوار می‌فرستند و آنجا چاپ می‌شود و دوباره عکس را برای آتلیه می‌فرستند. این فعال عرصه لابراتوار گفت: نرخ دستگاه‌های ما بیش از ۴۰۰میلیون‌تومان است و استهلاک زیادی دارند. اگر کاری هم نداشته باشیم باید دستگاه روشن باشد و این به معنای آن است که اگر کار هم نداشته باشیم باید هزینه زیادی کنیم. وی بیان کرد: در چند ماه گذشته مجبور شده‌ام نیروهای انسانی بخش پیک که بین لابراتوار و آتلیه‌ها، عکس‌ها را جابه‌جا می‌کرد، تعدیل کنم و اگر این شرایط ادامه داشته باشد باز هم مجبور به تعدیل نیرو هستم. لابراتوارها به‌طورمعمول حدود ۱۰ تا ۱۵نفر نیروی کار دارند و ما باید ثبات کاری این افراد را برای‌شان تضمین کنیم. این در حالی است که از ابتدای سال تاکنون کار ما به یک‌سوم رسیده است. گفتنی است، نرخنامه عکس پرسنلی ۲در۳، ۳در۴ و ۶در۴ بدون رتوش درجه‌یک ۱۸هزار تومان و درجه‌دو، ۱۳هزارو۵۰۰ تومان است. نرخ چاپ مجدد هر ۶ قطعه عکس پرسنلی برابر دوسوم نرخ چاپ اولیه است. نرخ سایر خدمات و رتوش عکس با توافق مشتری است.


* سخن پایانی
 
لابراتوارها و عکاسان اگرچه هزینه زیادی برای این شغل کرده‌اند اما در شرایط فعلی دچار مشکلاتی شده‌اند که منجر به ابطال پروانه کسب و نیز تعدیل نیرو شده است. گفته می‌شود که از ابتدای سال تاکنون حجم سفارش‌ها به شدت کاهش‌یافته است. در چنین شرایطی تهیه کاغذ ویژه عکاسی یا سپردن پروژه‌های دولتی و همراهی بخش‌خصوصی کمک خواهد کرد که هزارها واحد عکاسی و لابراتوار در سراسر کشور مجبور به تعطیلی واحد خود نشده و به میزان بیکاران اضافه نشود.

 

منبع خبر : tejaratdaily.com/market-guilds/6849

دانلود روزنامه گسترش تجارت ، صمتدانلود گزارش روزنامه گسترش تجارت " صمت "

 

مطالب مرتبط :

----------------------------------

 مشکلات وارد کنندگان مواد اولیه در تخصیص ارز دولتی

ممنوعیت عکسبرداری پرسنلی و اداری در مدارس شهر تهران

اتاق اصناف تهران

آرشیو اخبار

آرشیو اطلاعیه ها

 

 


روزنامه گسترش تجارت روزنامه صمت مردم کمتر به عکاسخانه می روند کسب و کار لابراتوارها و آتلیه ها آتلیه ها ضرر ده شده اند زیان لابراتوار ها گرانی مواد اولیه